Valborgsmässofirande

Idag har vi (svärmor, O, Carro och så min familj) varit och "firat" in våren här i Fredriksdal. Vid klockan sex grillade vi ute på altanen. Potatis- och rotsaksgratäng med marinerad karré kotlett. Och grekiskinspirerad sallad till. Tjejerna åt gratäng och korv. Men tyckte mest att dom lekte med maten. Dom verkar ha en dålig period med ätandet.

Efter lite välling och pyjamaspåklädning och ombyte för oss vuxna bar det iväg mot sjön där elden skulle tändas. Vi var där lite för tidigt som vanligt. Så tjejerna fick gunga lite i lekparken för att fördriva tiden. Det uppskattades!

Sen kom tåget med musiker, fackelbärare och övriga människor som ville gå i tåget. Både Ebba och Linnea hade riktigt stora ögon när dom fick syn på "tåget". Dom har upplevt ett valborgsmässofirande förut. Men då var dom inte ens ett år. Minns att båda var rätt rädda för fyverkerierna. Men det gick rätt bra att titta på dom från famnen.

Först tändes brasan, sen blev det ett tal av en föreståndare på ett familjehem här i Fredriksdal. Sen kom the grande finale. Ebba hade somnat innan raketerna sköts upp. Men vaknade till när det smällde som värst.
Linnea tittade med stora ögon nerifrån vagnen. Verkade inte rädd för det höga ljudet Skönt!!

När vi kom hem blev det marängsviss och kaffe. Mumsigt!
Snart är det dags för att nana kudden. Det är ju en dag i morgon med.

  Fyverkerier

Att göra idag...

  • Söka jobb och fixa CV - KLART
  • Vika tvätt - HALV KLART har ett par maskiner kvar
  • Handla
  • Plocka undan lite här hemma

Sökt jobb

Fick lite enegi och glöd i min kropp. Har länge tittat på ams sida men inte tyckt jag hittat ett enda jobb som jag hade kompetens att få. Men eftersom man måste söka jobb har jag haft lite ågren över detta. Men tänkte ge det en chans. Först fixade jag iordning ett mer lättöversiktligt CV som min sambo mailat till mig. Bifogade det till de ansökningar som man kunde maila till arbetsgivaren. Alltid lite lättare. Det blir lätt att man inte får iväg ansökningarna om man ska skicka dom med snigelposten.
Hittade i alla fall fyra jobb som jag skulle kunna tänka mig jobba med. Inget 100%-igt men mycket  godkända jobb.
Jobben är antingen i butik el inom försäljning. Mycket spännande. Hittade dock inte ett enda i Nässjö. Men det kan man väl inte räkna med heller.

Nu blir det snabb lunch och sen hämta tjejerna.

PS. Har även hunnit vika en maskin tvätt mitt i ansökningarna.

Rapport från Stockholm del 1

Kom iväg lite senare än vi hade räknat med i måndags kväll. Syrran var här och käkade med oss på eftermiddagen. Sen packade jag ner det sista och sambon började packa ut i bilen. Tur att Carro var här och busade med tjejerna. Annars hade vi säkert kommit iväg ännu senare.

När allt var klart körde vi hem Carro till sig för att sen åka och lämna hundarna hos svärmor och O. Vi kom väl därifrån vid 20. Båda tjejerna ville gärna stanna kvar hos farmor. Blev ledsna när vi skulle sätta in dom i bilen igen. Båda fick åka i pyjamas eftersom det var dags att sova natt. Det tog inte lång tid förrän båda brudarna snusade gott bak i bilen.
Det var Ted som fick börja och köra. Jag somnade som en stock i passagerarsätet. Hade skapligt ont i ryggen och nacken när jag vaknade till. Klockan var nog tio när vi stannade första gången. Eftersom T hade börjat se dubbelt ett tag fick jag köra den sista biten till A. Lindgrens Barnsjukhus i Solna.
För det första gillar jag inte att köra i mörker och inte på vägar jag inte åkt innan. Men det gick bra. Det var inte så mycket trafik och det var rätt lätt att hitta.

Både Ebba och Linnea vaknade till när jag lyfte ur dom bilen. Väl uppe på rummet fick dom välling medan vi bäddade iordning alla sängarna. Det blev lite protester när vi (T och jag) bestämde att nu var det minsann sovdags igen. Efter en liten stund sov vi allihopa som stockar. Tror klockan hann bli ett på natten innan vi somnade.
I rummet på familjevåningen fanns det två sängar, en bäddsoffa, tv, ett litet bord, badrum med skötbord, toa, tvättställ och dusch. Helt kanon att slippa dela med andra och få ro om sig själv i en skyddad atmosfär. Där inga läkare finns och ingen sjukhuslukt. Det finns även ett gemensamt kök och matsal på våningen.
Så kanon att den möjligheten finns för föräldrar som har barn som är inlagda på sjukhuset. Kunna få vara nära sitt barn som är sjukt. Vilken trygghet det barnet måste känna. Eller som för oss kunna bo där medan vi är på kontroll på tjejerna.


Skit nervös

Fattar inte varför jag går och är så nervös inför veckans Stockholmsbesök. Vi har ju varit där innan. På Astrid Lindgrens Barnsjukhus alltså. Denna gången ska vi bara upp dit på en kontroll. Röntga rygg och göra en bentäthetsröntgen och lite annat. Vi har ju gjort det minst 4 ggr innan. Vet precis vilka vi ska träffa och vad som ska göras. Men jag fattar inte varför jag är nervös nu. Kanske beror det på att jag är rädd att Ebbas ryggkotor har tryckts ihop under tiden hon var gipsad bl.a. Vet inte ens om det är möljligt, eftersom hon har rätt bra muskler och har fått medicin så länge nu.
Eller så är det för att jag inte vill lämna min trygga bostad. Man blir ju lite knäpp när man bara går hemma om dagarna. Skygg på något sätt.

Men ska försöka se det positiva med Stockholmsresan. Vi får träffa bra och kompetent personal som är hur trevliga som helst. Alla utom en. Dessutom ska vi få bada i deras rehabbassäng. Det ska bli kul. Tjejerna älskar att bada bassäng. Hoppas dom vill ha sina armringar på sig. Vi är i vänjningsfasen än. Men Ebba accepterar nog sina bättre än Linnea tror jag. Fast på onsdag kan det vara tvärt om.

Tänkte börja packa lite smått nu. Vi får se om jag hinner slänga in något mer inlägg innan vi åker. Annars ska jag försöka uppdatera er medan vi är där.

Hej så länge!!

Kidzen helt tokiga

När dom grisat ner sig av tacos i eftermiddags beslutade jag att det nog allt var dags för lite duschning av tjejerna. Tjejerna blir helt tokiga när det vankas bad/dusch. Helt knäppa! Men kul att dom gillar det. Skulle tippa på att jag får spendera rätt mycket tid i vår pool i sommar.
Innan badade vi alltid med Ebba och Linnea i badkaret. Men nu sitter dom antingen i badstolarna eller så sitter dom direkt på badkarsmattan. Dom senaste gångerna har dom suttit direkt på badkarsmattan. Då har dom plastmuggar och duschen och leker med. Det ska fyllas på vatten i muggarna och sen tömmas ut igen. För att sen fyllas på igen. 
Det är ett evigt bråk om vem som ska ha duschmunstycket. Men tror att moster Carro lärde tjejerna att man får samsas och turas om. För det funkade riktigt bra en lång stund i karet. 
Tjejerna duschade så länge att varmvattnet nästan tog slut. Nackdelen är att dom inte får jobba så mycket med arm och benmusklerna när dom bara sitter och duschar. Det var bättre när dom var mindre och man badade med dom.
Det är ju tur att dom går och badar med dagis varannan onsdag. 

Idag är jag tacksam för...

  • det sista i ommöbleringen är gjord
  • det fina vädret m lite inslag av härligt regn
  • mina barn som är så otroligt mysiga och charmiga
  • trevligt sällskap och otroligt god mat.  Tack!

Motionscyklat

Efter en del syndande (inte så mycket) i helgen kände jag att det behövdes cyklas lite. Kände att benen inte riktigt hade samma ork som dom brukar. Det var riktigt jobbigt när jag hade 4,8 km kvar. Men med lite luftintag via fönster och ytterdörr så kändes lite genast lite bättre. Ska försöka cykla i morgon medan tjejerna är på dagis. Kan inte cykla på tisdag iaf. Möjligtvis på onsdag efter vi kommit hem från tjejernas koll i Stockholm
Här kommer dagens resultat:

1 mil
24,47 min
174 kalorier

Gåshud

Tittade på en snutt av Mamma Mia idag när jag åt frukost.
Jag får verkligen gåshud när dom sjunger. Gillar känslan dom förmedlar i tv-rutan.
Dom sjunger kanske inte klockrent, men det spelar ingen roll. Det blir så bra ändå.
Helt klart min favoritfilm för nu.


Ett, tu, tre...

Mina tre "måsten" idag är:

Sambo
Barn
Husdjur

Hur ska jag motivera detta nu då. Jo, är ingen ensamvarg. Så sambo är rätt given. Dessutom älskar jag honom, så han får självklart vara med på listan. Barn hade jag länge längtat efter innan Ebba och Linnea kom. Älskar dom så högt.
Har alltid haft djur, ända sen jag var pytteliten. Dom första husdjuren var undulater har jag för mig. Sen har det bara löpt på med kanin, marsvin, möss, ökenråttor, katter, hundar, hamstrar. Även fast jag inte har så mycket tid för mina odågor, så tror jag att livet skulle vara fattigt utan husdjur.

Längtar...

Längtar så efter att min sambo ska komma hem. Han har som sagt jobbat borta i Nynäshamn sen i tisdags. Det är inte jättelänge. Men tror detta var nyttigt för oss att få vara ifrån varandra och längta lite. Under tiden han har varit borta har jag möblerat om med hjälp av svärmor och O. Samt barnpassning av Carro och O. Tack säger jag till er.
Allt är inte färdigt än. Det ska upp hyllor och tavlor. Så det ser lite stökigt ut här hemma just nu. Men det blir bättre.
Passade även på att tvätta vardagsrumsmattan och vårt överkast.
Sist men inte minst så har jag lånat svärmors pro agua dammsugare. Så nu är golven och hallmattan riktigt rena.
Med andra ord så har jag haft fullt upp här hemma om dagarna. Har fixat en massa när barnen har varit på dagis och sen grejat med barnen på em/kvällen. Men det har varit rätt okej ändå att vara hemma själv med tjejerna. Så skulle sambon få erbjudande om att jobba borta fler ggr, så får han det för mig.

Nu borde sambon dyka upp när som helst. Ikväll ska vi äta köttfärspaj med grekisk sallad till. Hoppas på en mysig kväll med film, tända ljus och godis av något slag. Risken är väl att han är trött och ska gå och lägga sig tidigt.



Ebba var med en stund och gästbloggade lite

jjjjjjjjjjjjjjjjl.77777-.ko-öoou---.........ööööööööööööööööööööj,   ,n ,


Ska göra idag - uppdatering

  • Dammsuga klart - hallen kvar - KLART
  • Plocka undan så mycket som möjligt efter gårdagens ommöblering - KLART
  • Ta hand om disken - KLART
  • Tvätta överkast och matta - KLART
  • Cykla på motionscykeln

Ska göra idag

  • Dammsuga klart - hallen kvar
  • Plocka undan så mycket som möjligt efter gårdagens ommöblering
  • Ta hand om disken
  • Tvätta överkast och matta - KLART
  • Cykla på motionscykeln


Ett, tu, tre...

Här kommer dagens ett, tu, tre. Detta handlar alltså om tre saker man tycker om, har med sig eller har på sig. Denna allra första gång är det saker i handväskan som gäller.

Plånbok
Mobiltelefon
Snus

Nycklarna har jag oftast i fickan


Motionscyklat

Efter all ommöblering och fixande igår kände jag att jag hade lust med att cykla lite. Konstigt med tanke på att jag har ansträngt mig fysiskt hela dagen. Men en liten tur blev det i alla fall.

5 km
12,30 min
83 kalorier

Kanske inte det längsta jag har cyklat på en och samma gång. Men lite är bättre än inget.

Idag är jag tacksam för...

  • Att tjejerna somnade tidigt (20:00) utan mycket skrik
  • Att svärmor och O har hjälpt mig med montering av sängstomme och sängbord och lite städning
  • Att min älskling kommer hem i morgon
  • Att barnen trivs så bra på dagis
  • Att mitt humör har varit på topp nästan hela dagen
  • Att O och Carro kom hit och tog hand om tjejerna några timmar. Ni är underbara!

Gräsänka

Jaha! Då var man själv hemma med tjejerna några dagar. Känns både trist och jobbigt. Försöker tänka positivt och inte på allt jobbigt som händer och/eller kan hända.
Sambon är och jobbar i Nynäshamn. Trycker rör under vägar. I röret ska sen kablar läggas i. Elkablar tror jag det är.

Medan tjejerna var på dagis, åkte jag en sväng till IKEA. Där köpte jag en ny sängstomme till vår dubbelsäng. Skit tung var den. Fick be om hjälp med att få in den i bilen. Fick hjälp av en tjej som var betydligt mindre i storlek än vad jag är. Men vi fixade det galant. Köpte även sängbord i samma serie som sängstommen, ljus, sugrör, ny pedalhink till badrummet, innerkudde 50x50cm, 4 nya kuddöverdrag till "prydnadskuddarna" som ska vara i vår säng, haklappströjor till tjejerna (2 till dagis och 2 hem hit). Tror det var allt.
Denna sängstomme blev det.

HOPEN Sängstomme
Sen åkte jag förbi svärmor och O och tog en kopp kaffe. Sen när jag åkte hem följde dom med för att hjälpa mig att bära in kartongerna från bilen. Insåg att jag aldrig skulle fixa det själv. Tyckte det var en pärs att få upp möblerna på vagnen inne på lagret. Jag är inte av den svaga typen. Men kartongerna var både otympliga och väldigt tunga. Bara gavelns tyngd låg på 64kg, uppdelat på 2 kolli.
Hämtade tjejerna vid kl 14 på dagis. Sen åt vi kokt korv och makaroner. Tjejerna gillade maten i alla fall. Sen lekte vi i deras rum med diverse saker. Byggde lite briojärnväg. Linnea satt mest på järnvägen. Sen lekte dom lite med deras dockor. Leker och leker. Dom tar av mössan på den och skriker av förtjusning när man säger: nej, inte ta av mössan igen. Då tar dom mössan och säger össa. Sen tar man på mössan igen. För att dom ska ta av den sekunden efter och sen säga össa, össa. Roliga busungar man har.
Sen var det bara allmänt grinigt, plus att tjejerna fick lite medicin mot astman. Så jag bestämde mig för att gå en promenad med tjejerna och hundarna. Gick bort till syrran och O och stod och snackade en stund. Sen bar det hemåt igen. Då blev det kvällsmat, pyjamas och tandborstning. Alltid en brottningsmatch när jag gör det. Lät tjejerna leka lite till i sitt rum. Gjorde även ett försök till att läsa en bok för dom. Men efter några sidor, ville dom inte lyssna mer. Försökte invänta rätt ögonblick för läggning. Men valde helt enkelt fel. För det tog över en timma innan dom somnade.
Jag hatar verkligen att ta läggningen helt själv. Jag är verkligen inte bra på det. Har inget tålamod och kan tydligen fortfarande inte lista ut varför dom inte är nöjda. Känner mig som en kass mamma i det läget.
Fattar inte hur jag ska orka allt detta själv fram till på torsdag. Men ska försöka hålla mig positiv. Nästa nattning kanske går mycket bättre.

Hittade motionscykeln

Föresten står den i vardagsrummet. Konstigt att jag inte har sett den på ett bra tag. Mohahaha!
När tjejerna lagt sig och det verkade någorlunda lugnt i deras rum. Sambon fick gå in några ggr till Linnea.
Valde fat burn programmet. Men ställde inte in varken tid eller sträcka. Ska göra det nästa gång jag cyklar.

1 mil (10km)
24 min
175 kalorier


Vardagslyx

Har provat en ny sort (för mig) av Ben & Jerry´s glassar. Den heter Bohemian Raspberry.
Kan verkligen rekommendera den. Den smakar vaniljglass med hallonrippel i och brownies. Skulle nog vilja haft lite mer hallonrippel i. Men för övrigt jättegod.

Bohemian Raspberry 

Mina små älsklingar

Tjejerna innan vi ska till farmor på påskmiddag.

Sötnosarna som är fulla med bus

Tänk om...

...har tänkt lite och funderat över alla tänk om i ens liv. Tänk om man skulle gå och tänka på alla tänk om. Hur skulle man må då? Det skulle vara svårt att leva i nuet och gräma sig över allt man kunde ha gjort annorlunda och tänk hur det kunde ha blivit då. Har insett att det inte är någon bra idé att tänka på tänk om. När tjejerna var små tänkte jag mycket i dom banorna. Här kommer mina tänk om

Tänk om...
Jag hade väntat lite till med att bli gravid. Hade jag fått ett friskt barn då?

Jag hade stannat kvar i Västervik. Hur hade mitt liv sett ut då. Kanske lika trist och ensamt. Då hade jag ju inte fått lära känna sambon, O och L. Då hade jag definitvit inte fått lära känna älskade Ebba och Linnea

Jag inte hade skaffat hundarna. Dom som har givit mig så mycket kärlek och trygghet.

Jag hade vågat ta konflikter. Livet hade blivit lite enklare då. Jag hade inte behövt gå och bli mer och mer irriterad över saker som jag borde tagit upp

Sambon hade kunnat vara duktigare på att lyssna när jag för en gång skulle tar upp något som stör mig. Tänk vad mycket gladare jag skulle vara då. Och allt skulle kännas så mycket bättre.

Jag hade fått träffa min morfar sen sist gång innan han gick bort. Hade inte träffat honom på säkert 1½ år. Hur hade jag upplevt det. Han var inte alls så pigg längre. Fick gå med rullator när han var ute. Han var min favorit.

Mormor hinner gå bort innan sommaren. Hoppas verkligen inte det. Vill att hon ska få träffa mina charmtroll nu när dom har blivit lite större.

Kan rabbla hur många tänk om som helst. Men nöjer mig med att stanna här. Listan kan bli hur lång som helst.
Går ni och tänker på några tänk om? Vad är det i så fall?


Kämpar för att ha ett fint hem...

men det är svårt. Särskillt när man har två barn som fortfarande är mycket på golvet och leker. Längtar till dom blir lite äldre. Tänker lära dom plocka upp efter sig. För det finns inget som är så jobbigt, som att plocka efter andra. Tänk om ALLA i familjen kunde plocka bort efter sig. Vad mycket tid man skulle kunna lägga på något roligare. I dagsläget har tjejerna leksaker i sitt rum bortanför köket. Men dom har även leksaker i vardagsrummet. Blev så när Ebba bröt sig i december. Nu leker dom mest i vardagsrummet, som inte känns som ett vardagsrum längre. På något sätt vill tjejerna inte leka i sitt rum längre. Men antar att det är för att dom hör ingen och ser ingen annan än dom själva där borta. Så jag vill byta rum nu. Det är bättre dom får vårt. Dels för att vi ska flytta altanen och dels för att vårt sovrum är ganska centralt i huset. Det ligger angränsande till hallen, nära vardagsrummet. Då kanske leksakerna håller sig i deras rum.
Känns nästintill meningslöst att plocka upp alla leksaker, för nästa stund är dom utdragna igen. Det kanske klassas som att städa i motvind. Det är skittrist! Lönlöst att städa.
Vill så gärna byta rum nu. Men det lär vi säkert inte kunna just nu. Sambon kommer hem snart. Sen ska vi äta. Så fort vi har ätit ska jag bort till marsvinen och göra rent i alla burarna. Det lär säkert ta ett par timmar. Sen blir det middag. Ett par timmar senare så ska tjejerna sova, så då går det verkligen inte. I morgon kanske vi kan hinna det, om inte T blir kvar på banken för länge. Har jag tur kanske han är ledig innan han ska till banken. Tis till tors ska han vara i Nynäshamn och jobba. Ni hör ju. Det verkar näst intill omöjligt att få det gjort i nästa vecka. Men jag ska göra så mycket som möjligt själv. Kanske kan få hjälp utifrån annars.

Nu ska jag titta till tjejerna och sen börja förbereda lunchen.

Ska göra idag

  1. Vika tvätt - klart
  2. Lägga kläderna in i garderober och byråar
  3. Tvätta mer smutstvätt
  4. Storstäda hos marsvinen
  5. Sortera ut leksaker som tjejerna inte leker med


Idag är jag tacksam för...

  1. Att barnen somnade efter mycket gnäll
  2. Att solen äntligen kom fram
  3. Att jag har energi
  4. Att gårdagen blev hellyckad för tjejerna
  5. Att vovvarna är lugna

Vad trött och seg man är idag

Igår var vi på 30 och 5 års kalas. Riktigt trevligt. Kalaset var i en gympahall som tillhör en skola en bit utanför Nässjö. Rätt så fräsch. Medan en del grillade gick vi andra in i gympahallen. Det var ganska många barn där. Alla hade någonting och leka med. Antingen var det innebandy, eller fotboll med skumgummibollar. Och några kastade sig ut i luften med hjälp av ett rep från en plint och landade mjukt i en tjock madrass. Ebba och Linnea gillade starkt att vara i gympahallen. Tjocka madrassen var en klar favorit. O lärde Linnea att backa ner från den till stående ställning. Hon ville gärna sitta och dingla med benen för att sen försiktigt kasa sig ner. Men det kändes lite farligt. Ebba softade loss på madrassen. Rullade runt som hon hade betalt för det. Busade med några andra barn som också ville vara med på madrassen.
Linnea upptäckte även att det ekade rätt bra i lokalen. Så hon skrek rakt ut så högt hon kunde vid ett flertal tillfällen. Rolig unge det där.
När alla hade grillat klart satte sig alla ner för att äta sin medhavda mat. Vi grillade korv och kotletter. Till det blev det potatissallad. Tjejerna gillade den med aioli i. Vitlök med andra ord. Annars brukar dom inte vara så förtjusta i potatissallad. Kan bero på att den serveras kall kanske. För smaken är det nog inget fel på tror jag.
Sen blev det lek igen. Även några av föräldrarna var med och lekte. Det var basket och hjälp med repen till dom små. Det enda tråkiga var väl att basketspelarna tog över nästan hela golvytan. Med tanke på att jag är rätt rädd om mina barn,av en känd anledning, så fick vi snällt gå åt sidan och låta dom hållas. Leken fortsatte till strax innan tio.
Skulle tippa på att dom flesta av barnen slocknade ganska omgående i bilarna på väg hem. Linnea somnade strax efter att jag hade spänt fast henne i stolen. Och Ebba en stund efter Linnea.

Väl hemma var det bara att lägga ner tjejerna i sina sängar, efter avklädning och blöjbyte. Sen blev det film och alcoläsk, med jordnötter till. Ett bra avslut på en mycket trevlig dag. 


Fredagens tema

Dagens tema är digital scrapbooking. Här kommer några alster jag knåpat ihop.

scrapbooking på EbbaScrapbooking på vovvarnaScrapbooking (syskonkärlek)

Frukost och Mamma Mia

När jag kom från dagislämningen fixade jag lite frukost. Yoghurt och mackor. Har länge tänkt titta på mamma mia filmen. Men det har aldrig blivit av. Visserligen har jag tittat på den innan med mamma. Tyckte den var så himla bra, så jag ville gärna se den igen. Så satte igång filmen under tiden jag åt frukost. När sambon åkt till sin pappa och jag ätit färdigt gick jag och hämtade täcket. Tror jag halv sov mig igenom halva filmen. Känner mig tröttare nu än jag gjorde innan. Hade även två hundar vid mina ben. En stor labbe och en liten cavalier. Så det blev till att ligga still. Men hundarna fick lite kvalitetstid med sin matte. Jag tyckte allt att det var rätt mysigt med.
Upptäckte att filmen var slut så jag backade tillbacka ett par kapitel för att få se det braiga slutet.
Gillar happy endings bäst!!


Mamma Mia!: The Movie

Idag är jag tacksam för...

  • Min underbara syrra som alltid finns där i vått och torrt
  • Mina fantastiska barn
  • mina vovvar
  • att jag piggade på mig vid lunch
  • att personalen på dagis är så fantastisk

Ska göra idag

  1. Ta hand om disken - klart
  2. Hänga tvätt - klart
  3. Vika tvätt
  4. Dammsuga
  5. Torka golven

Premiärbak - Negerbollar

I förrgår drog sambon igång med ett negerbollsbak medan jag stod och lagade maten. Tjejerna fick också vara med. Det var deras första gång som dom hjälpte till med något sådant. Det klarade dom med bravur.
Här kommer bildbeviset.

Linnea tittar på pappa som visar hur man rullar.Ebba rullar nöjt en bollEbba ville hellre smaka än rullaDags för pärlsocker på Linneas bollÄven dags för Ebba att få pärlsocker på sin


Flugrädd

Härom kvällen när tjejerna satt i sina stolar vid köksbordet kom det en fluga och gick på köksbordet. Först flög den och satte sig på Linnea. Hon bara vände bort ansiktet som att hon inte ville att den skulle vara i hennes ansikte. Sen satte den sig på bordet igen och började gå mot Ebba. Ebba tyckte den var jätteäcklig. Man såg hur paniken växte i hennes ansikte. Som Ebba alltid gör när hon blir rädd, börjar hon vifta med armarna och skrika ett panikskrik en kort sekund. Inte ens när flugan satte sig på mig och jag visat henne att dom inte är farliga accepterade hon flugan. Hon tyckte fortfarande att den var skitläskig. Hur ska detta gå i sommar...

En liten fluga sitter på en vit vägg.

Vet inte riktigt vad det är med mig

Känner mig bara så jäkla trött. Kroppen är helt slut. Finns ingen energi kvar. Huvudet känns som en stor klump. Men ingen smärta. När jag andas känns det tungt i bröstet. Kan även känna någon form av verk. Kan det vara ångesten som kommer och går. Det brukar bli bättre om jag andas tungt några ggr.
Vill ju vara pigg och ha massa energi. Här hemma finns det massor man kan fixa med. Och vissa saker vill jag faktiskt göra också. Ett tag funderade jag på att gå och lägga mig i sängen igen. Men vad ger det?! Är sannolikt lika trött och hängig när jag stiger upp från sängen igen.
Finns det något som kallas vårdeppighet? För jag funderar starkt på om jag har det. Fast å andra sidan verkar jag deppig jämt. Men det är jag inte. Jag tar bara inte tillvara på att leva i nuet. 

Påskris

Förra året blev det aldrig av att jag fixade något påskris. Men i år fixade jag lite björkris och tog fram sparade fjädrar.


Påskpyssel från dagis

Äntligen! Det är så underbart att få med sig saker som tjejerna har gjort på dagis. Nu till påsk hade tjejerna gjort dessa.


 

Äggen som Ebba och Linnea gjort på dagis.   Ebba och Linneas gräs m kyckling.



 

Skulle tippa på att fröknarna har hjälpt dom en del.

Här har jag tillbringat mycket tid i helgen med barnen...

Tjejerna i sandlådan  Ebba i sandlådan  Linnea i sandlådan  Tjejerna  Ebba och pappa bygger mur
  

... i sandlådan

Bilderna är klickbara

Söka jobb

Har nu på morgonen efter dagislämningen suttit och knåpat klart det sista på mitt cv på arbetsförmedlingens hemsida. Alltid lika roligt. Så nu är mitt cv tillgängligt för arbetsgivarna. Det finns väl inte så stor risk för att man ska få något nu innan semestern. Men jag försöker ju i alla fall.
Har även ringt runt till några företag här i Nässjö. Men har fler företag uppskrivet utanför Nässjö kommun som jag ska ringa till lite senare idag.
När jag hade ringt två av företagen, slog det mig att jag inte presenterat mig för den personalansvarig jag pratat med. Men dom verkade positiva och trevliga, fast jag inte sa mitt namn.
Kände för en gång skull sån energi när jag kom hem från dagis. Så då är det bäst att passa på att göra något av den energin. Lusten att få komma hemifrån och tjäna lite pengar. Sen måste man ju ha något att redovisa inför handläggaren på af med. Inte att förglömma.

Nu är det frukost på schemat.

Blivit en bokmal

Har fått sån otrolig lust att läsa böcker. Framförallt pocketböcker. Har väl blivit smittad av Carro. Hon plöjer igenom böcker hela tiden.
Började på en bok som heter Bitter Fittan. Har väl kommit lite mer än till hälften. Men så en dag förra veckan när jag var inne i stan och handlade. Hittade jag boken Familjegraven. Hade glömt den andra boken i bilen, så istället började jag läsa den jag inhandlat. Så igår läste jag ut Familjegraven innan jag gick och la mig. Kanonbra bok som jag gärna skulle vilja ha en filmatisering på. Har ju sett Grabben i graven bredvid på tv. Det är lite roligare att läsa en bok som man kan relatera till. Som nu i denna boken var det olika kapitel utifrån Benny och Desirées synvinkel. Man får ett ansikte på personerna i boken. Man lever sig in handlingen bättre.

Efter sträckläsningen igår drömde jag om saker ur boken, fast det handlade om mig istället. Det känns lite lustigt när man vaknar upp på morgonen.


Ska göra idag

  1. Hänga tvätt och tvätta mer
  2. Vika tvätt
  3. Ta hand om disken
  4. Plocka i ordning här hemma
  5. Dammsuga (sambon får torka golven)

Lugn påskafton

Vaknade vid halvåtta av att tjejerna hade vaknat. När jag kom in till dom låg Ebba med huvudet vid fotändan på täcket och Linnea stod upp i sin säng. Det är alltid så svårt att välja vem man ska plocka upp. Alltid blir den andra så ledsen och besviken. Men sånt är väl livet. Man kan inte alltid räcka till för båda samtidigt.
Sen var det frukost för hela familjen. Eftersom tjejerna satt  flera timmar i sandlådan igår, var dom inte så rena och fräscha. Så efter frukosten blev det bad för båda. När dom badat en stund hade Ebba gjort nr 2 i vattnet. Så det var bara tömma ut vattnet och göra rent karet. För att sen fylla på det igen. Latjo!!

Medan tjejerna badade läste jag ur en pocketbok jag börjat på. Familjegraven heter den. En uppföljare på Grabben i graven bredvid. Givetvis satt jag och läste inne i badrummet.
Familjegraven : en fortsättning på romanen Grabben i graven bredvid
Slappade lite framför tvn innan Ebba och Linnea tydligt visade att dom både var hungriga och trötta. Så deras lunch fick bestå av potatisgratäng (från gårdagens grillning) och köttbullar. Åt lite och kladdade mycket. Nu sover dom i sin vagn på altanen. Gött med lite egentid.

Lite senare ska vi till svärmor och äta påsklunch. Blir väl där i några timmar för att sen åka ut till Stoarp för att titta på elden och påskfyverkerier. Har aldrig varit och titta på påskeld. Tror inte Västervik firar påsk på det sättet. Alltid kul med nya traditioner.

Ha en trevlig påsk!

I fredags - gammalt inlägg 6:e april

Fint väder. Vad glad man blir när man vaknar och solen skiner. Upp och in med barnen till dagis. Blev mest slappande för min del hemma. Gjorde väl något vettigt. Nu kom jag på. Var ju ute och gick med hundarna en lång sväng. Det var så otroligt uppfriskande.

När jag hämtat från dagis och tjejerna ätit mellis, kom svärmor, O och pappan hem/hit. Dom hade varit bl.a. i Eksjö. Pappan hade även köpt material för att sätta staket. Jippie!

Medan pappan och O satte igång med det projektet satte jag tjejerna i vagnen. Det behövdes inte mycket kläder på. En tun overall blev det. Lämnade kvar tjejerna hos karlarna för att gå in och laga mat. Det blev stekt fläsk, potatis och löksås. Tjejerna fick köttbullar istället för fläsk.

Det är en del kvar på staket projektet. Nu är i alla fall en sida uppe. Den mot vår närmaste granne. Fortsättning följer.

Svärmor och O var kvar till nio. Då blev det film för mig och sambon. Somnade som vanligt i soffan.


Staket - gammalt inlägg 3:e april

Nu i helgen ska jag, sambon, svärmor och O sätta upp staket längs med hela tomten. Det blir några meter. Men dom är välbehövda. Är så trött på att hundarna smiter in till grannarna. Dom lär ju säkert vara trötta på det med.

Har bönat och bett om staket sen förra våren. Men det verkar inte vara så stor prioritet på ett staket hos min kära sambo.

Men vems hundar är det. Jo mina. Bara mina enligt honom. Vem rastar dom mest. Jo, jag! Det var ett helvete när tjejerna var mindre och inte gick på dagis. Då blev det bara att man släppte ut dom och hade inte så stor koll på vart dom gick.

Nu blev jag så trött och bad svärmor o O om hjälp med ett staket. Har lite pengar undanstoppade som jag ska ta av. Så istället för att använda dom pengarna till semestern, så blir det ett välbehövligt staket.

Äntligen!!!!


Bokat tid hos veterinären - gammalt inlägg 3:e april

Pratade med otroligt hundkunniga J förut. Förklarade läget med Oliver. Hur han beter sig och hur jag tycker att han är. I somras såg jag att han skakade i kroppen. Inte hutterskakningar, utan en annan sorts skakning. Och att han verkar vara stel i bakdelen. Hon trodde att han hade ont. Då brukar hundar skaka. Jag hade ingen aning om detta. Alltid lär man sig något nytt.

Så jag ringde till en veterinär här i Nässjö och bokade en tid för en undersökning för att utesluta någon sjukdom till att börja med.

Hundar har ju en tendens att bli "argsinta" när dom har ont. Jag ger det en chans.

Har varit ute och gått med båda hundarna nu. Tänkte jag skulle testa hur pass mycket respons man får av Oliver när man ropar på honom. Jag fick ingen. Han tittade inte ens på mig. I mitt huvud snurrar det nu en hel del frågor. Kan han rentav vara döv eller gravt hörselskadad. Eller är det så att han helt enkelt skiter i mig. Så det måste jag fråga veterinären om på torsdag med.

Kom även på att när jag tränar lydnad med honom, så gör jag faktiskt dubbelkommandon åt honom. Alltså använder rösten och en handrörelse. Så är det så att han inte hör, förstår han ändå vad jag vill.

Dessutom får man ropa högt och länge när man vill att han ska komma. Särskillt när han ligger och sover.

Hmm, det blev en väldans massa frågor till veterinären. Men jag hoppas att han hittar något som kan vara orsak till hans beteende.


Grät mig till sömns - gammalt inlägg 3:e april

I mitt tidigare inlägg berättade jag att jag troligtvis ska avliva Oliver. El. ja det blir så. När vet jag inte riktigt. Har inte bokat någon tid.

Men när man sitter vid datorn eller någon annan stans med för den delen och tänker på det, kommer tårarna. Man tänker på dagen d och allt sista han kommer att göra. Sista gången han äter mat, sista badningen, för jag har lovat honom att han ska få vara ren och fräsch när han tar sina sista andetag. Sista gången han får ett grisöra, sista gången han går på promenad, sista gången jag gosar med honom.

Det gör så jävla ont, ont i hela kroppen. Jag vill inte ta bort honom, jag vill inte. Men jag har inget val.

Kommer att sakna honom så otroligt mycket. Han kommer att fattas mig. Väldigt mycket. Trots att han inte hör när man ropar, utan lyfter huvudet och fortsätter att lukta vidare, traskar runt på köksbordet i hopp om att hitta något ätbart. Allmänt ignorant. Men vi har en historia ihop, han och jag. Han var mitt sällskap när jag var ensam. Han var min bebis, mitt liv. Hur kan det ha blivit så här. Vad gick fel. Varför??

Finns det någon där ute som har någon lösning på problemet. Någon som kan säga - men gör så här, så blir det bra och han få vara vid liv. Jag vill att han ska leva. Jag vill att han ska trivas och må bra. Jag vill, jag vill, jag vill!!


En otroligt sorgsen dag - gammalt inlägg 2:a april

Troligtvis kommer det att bli så att min älskade Oliver kommer att få vandra över till den andra sidan inom kort. Nu för andra gången har han markerat mot Ebba. Jag tolererar inte sånt. Särskillt när inte barnet i fråga har varit elak mot hunden. jag kan förstå om hunden försvarar sig om någon kommer och hoppar på den eller sliter den i pälsen el annat elakt och ren misshandelsvarning. Första gången jag märkte att han markerade var när Ebba kom och "åkte" i hennes gåstol. Oliver låg i hallen och hade ett grisöra. Hon var inte alls elak el på skulle ta örat ifrån honom (hon nådde det inte ens). Hör att han morrar ute i hallen. Går fram och suger tag i honom och tar örat från honom. Medan jag håller på och skäller på honom försöker han nafsa efter min hand.

Nu idag låg Ebba i köket och ålade runt lite. Hörde att det klingade till i en av keramikskålarna. Visste att skålarna var tomma och att jag ställt upp vattenskålen på bänken. Så jag tänkte inte mer på det. Sen hör jag hur Oliver ger i från sig ett ovanligt ljud. Och vet vad det ljudet innebär. Rusar ut i köket. Där verkade det rätt lugnt. Ebba låg på rygg och Oliver en bit bort. Men dom låg på var sin sida av skålen. Tog skålen och bar bort Ebba, för att sen ta Oliver och skicka ner honom i källaren. Var så jävla förbannad. Pulsen slog i 200. Inte för att jag var rädd. För jag visste att Ebba inte blivit skadad, utan för Olivers beteende.

Nu finns det inget mer att göra. Hans beteende kommer inte att ändras och bli bättre. Kan även tillägga att mina barn är inte elaka mot djuren. Dom vet hur man ska bete sig nära och med djur.

Så nu är det väl bara att boka en tid hos veterinären för avlivning.

Vet inte ens om jag orkar gå dit med honom . Blir bara ledsen när jag tänker på det. Fy, faan rent ut sagt vad detta är jobbigt. Men jag måste för mina barns säkerhet. Det finns inget annat att välja på.



Ben & Jerry´s = vardagslyx - gammalt inlägg 2:a april

Här om kvällen när barnen har gått och lagt sig blev jag och sambon sugna på glass. Hans favorit är Lidls gräddglass. Min favorit just nu är strawberry cheesecake. Dyrt men gott!!

Gillar ni Ben & Jerry´s glassar? Vad är er favoritsmak i så fall?


A-kassa - gammalt inlägg 2:a april

Satte mig och tog tag i inskickandet av a-kasse korten via nätet. Har gjort det en gång tidigare (i december). Sidan är ganska enkel och lätt att förstå. När jag hade fyllt i klart och skickat iväg för att sen skriva ut en egen kopia. Upptäcker jag att jag lyckats fylla i mig som arbetslös istället för vab en dag. Shit tänkte jag. Hur ska jag göra nu. Ringde upp dom på a-kassan för att få hjälp med hur jag skulle lösa detta nu. Men det var inga problem. A som jag pratade med var mycket trevlig och hjälpsam och lotsade mig fram till rätt lösning på mitt lilla problem. Det var ju bara att gå in och ändra. Så nu har jag lärt mig en ny sak idag med.

Måste säga att internet är mycket bra ibland. Allt är mycket smidigare och går så mycket snabbare över internet, än när man skickade inte det manuellt på papper. Vad lång tid saker och ting hade tagit då. Undra varför jag inte bytt över tidigare.


Härligt att få vara lösa ute - gammalt inlägg 2:a april

Medan tjejerna gungade fick hundarna vara lösa ute på tomten. Eftersom vi inte har något staket runt tomten, får man hålla ett öga på dom. Men är man ute med dom på tomten och gör något annat, brukar hundarna hålla sig i närheten.



En gårdag i vårens tecken - gammalt inlägg 2:a april

Helt kolosalt vad man blir pigg och glad av lite sol. Glad i hågen åkte jag till dagis för att hämta hem tjejorna. Som vanligt hade det gått kanon där. Glada och pigga och otroligt entusiastiska på sångsamlingen. Gör rörelser till varje sång samt stödtecknar som fröknarna. Skulle vara kul att få en sångsamling på film. För skulle jag vara med, skulle dom inte teckna och göra rörelser i den utsträckning dom gör när dom är själva med fröknarna.

Nog om detta.

Väl inlastade i bilen med sikte på pappans arbetsplats för dagen. Tänkte tjejerna skulle få se ett par grävmaskiner. Men väl framme var dom inte kvar där. Så det blev till att vända hemåt igen. Pappan hade landat hemma oss svärfar. Så då åkte vi dit istället. Där blev det kaka och kaffe. Efter farfarbesöket åkte vi och plockade upp Cavo (Carro). Fick tjata en liten stund. Väl hemma blev det mellis för tjejerna (tack Carro för att du tog den biten) medan jag satte upp gungorna på baksidan.

Efter mellis och påklädning blev det gungning för hela slanten. Ebba skrek i högan skyn när hon fick hög fart. Av glädje alltså. Me, me kom det sen. Så det var bara att ge ny fart.



Den stora rengöringsdagen

Jaha! Då var det dags igen för rengörning i marsvinsrummet. Tre vanliga burar och en billy bokhylla som ska tömmas och fyllas på med nytt strö, hö, mat, vatten och så grönsaker förstås. Det kommer att ta sin lilla tid. Men det får det allt ta att göra. Jag får ju "egentid" tid från familjen. Det är viktigt. Då kan jag ta att det är lite jobbigt och slitigt att rengöra alla burar samtidigt. Men om man jämför med uppfödare som har många fler marsvin än vad vi har, så ska jag väl inte klaga.
Får se om syrran hänger med upp en sväng och hjälper till med det hon orkar.

Vårstädning av altanen - gammalt inlägg 2:a april


Gårdagens och dagens göromål - gammalt inlägg 2:a april

Av dom fem sakerna jag skrev igår att jag skulle göra tog jag tag i två i alla fall. Disken och tvätten. Men istället hjälpte jag sambon med att vårstäda altanen. Jag åkte på att putsa fönstren. Det blev visserligen bara insidan. Men tänkte ta utsidan med hjälp av stege el dyl. Dom var riktigt skitiga. Ska även ta en tur till Jysk för att kolla om dom har några dynor till stolarna. Dom andra vi hade såg så solkiga och lite smått äckliga ut. Vi var inte så duktiga med att ta in dom för natten. Så det har blivit en hel del katthår och smuts på dom. Katterna älskar att ligga där och sova middag el som oftast på natten när dom är ute. Undra vad man ska välja för färger till dessa dynor.

Funderar på om jag ska strunta i att göra någon ny lista för idag. Vem vet man kanska presterar mer om man inte känner något krav el tvång.

Vet i alla fall att jag ska sätta mig och ringa runt till olika företag här i nässjö och fråga om dom har något behov av vikarier. Tänkte börja med matvarubutiker. Sen leta mig vidare till dom lite mindre butikerna. Men nackdelen där är att dom oftast har så dom klarar sig. Butiksägaren och en vikarie. Men det är i alla fall värt ett försök.


Vad är detta nu då? - gammalt inlägg 2:a april

Igår var det tokfint väder ute och man kunde t.o.m. gå i kortärmat. Nu när man vaknar är det grått och trist och det är 4 minusgrader. Men skulle tippa på att solen är på väg fram. Så det blir nog en fin dag idag med. Är det detta som kallas vår?

Promenad i vårsolen - gammalt inlägg 1:a april

Hundarna började bli allmänt rastlösa. Började härja runt och busa med varandra. Så då beslutade jag mig för att ta hundarna och gå ut en sväng. Tänkte först ta en kort sväng, men valde sen att ta en ca 30 min promenad. Har en runda som jag brukar gå. Denna promenad tog jag flexikopplena. Kanske inte så pedagogiskt men ganska bekvämt. Man märker på hundarna att dom tycker det är skönt att få strosa runt. Men har som princip att jag inte ska stanna. Utan hundarna får helt enkelt stanna tills linan är ute på max och sen får dom helt enkelt springa ifatt mig. Föredrar flexikoppel eftersom jag får bättre motion med färre stopp. Mötte på svärfar på vägen och stannade till en stund och pratade med honom. Traskade sen hemåt igen. Det var helt underbart att vara ute gå. Att man inte är ute oftare.

Det ska det bli ändring på!


Flytta altanen och byta rum - gammalt inlägg 1:a april

Sambon och jag har disskuterat om att vår altan har vi knappt någon nytta av där den står nu. På morgonen är det rätt kalt där eftersom solen inte har nått dit än. När väl solen är framme på den sidan, blir det så varmt att man inte kan vara där ute. Som varmast brukar det bli 35 grader. Vi kan oftast vara där ute när det har blivit kvällning. Äta lunch och fika dagtid är helt omöjligt. Jag vill att Ebba och Linnea ska kunna vara där ute och leka och bada i deras pool. Men som läget är nu kommer det inte att gå. Halva altanen är dessutom inglasad vilket inte gör saken bättre. Så nu har vi gemensamt besluta att vi ska flytta altanen till baksidan. Läget är bättre, eftersom det är längre till grannarna. Nu känns det som att man sitter nästan vägg i vägg med deras husvägg. Inte så skoj. På baksidan är det morgonsol. Framåt lunch har solen försvunnit till den väggen där altanen är idag. En annan fördel är också att på baksidan finns gungställning och sandlåda. Tänk vad härligt att sida och sola på altanen medan barnen sitter nere i sandlådan och gräver. Kan inte bli bättre. ´


Men eftersom altanen kommer att hamna utanför tjejernas nuvarande rum, så har vi även bestämt oss för att dom ska få ta vårt rum, och vi tar deras. Dessutom är deras rum så avskilt. Det ligger bakom köket kan man säga. Det är inte så ofta tjejerna är där inne och leker, trots att dom har nästan alla sina leksaker där. Så tror det kommer att bli mycket bättre när dom får ta vårt, som ligger angränsande till hallen. Det är dessutom nära till vardagsrummet. Dom har mer uppsikt på oss andra i familjen och jag hoppas att dom har mer ro att leka i sitt rum och inte behöver komma ut och kolla oss hela tiden. Vilket visserligen är rätt trevligt. Men ändå.


Byta rum kommer vi troligtvis göra innan själva altanen kommer att flyttas. Men först ska vi måla om i vårt blivande sovrum. Det är aprikosa väggar nu (sen förra ägaren). Vi kommer måla en fondvägg i brunt (lera) och dom övriga väggarna kommer att bli beiga (sand). Dom färgerna hade vi i det förra huset med. Antagligen köper vi även en ny sängstomme och resårbottnar i samband med omflyttningen.

Vill NU!!


Bloggvärde - gammalt inlägg 1:a april

Gick in på bloggvärde.se Tyckte det var en kul grej att kolla om min blogg har något värde. Och det hade den.

Min blogg är värd: 7510 kronor. Vad som menas med det, vet jag inte riktigt. Men kul är det i alla fall. Man får nog inte ta det på så stort allvar.


Blickar tillbaka på min turbulenta graviditet och tiden på bb och första tiden hemma - gammalt inlägg 1:a april

Har länge funderat på att dela med mig av dom känslor som fanns hos mig under tiden jag var gravid med Ebba och Linnea. Tiden på bb och när vi sen blev överflyttade till specialavdelningen. Om hur det kändes att komma hem och hur allt var hemma med tjejerna. Kan väl kort och gott säga att känslorna åkte berg och dalbana. Tror nog att det inte var så mycket bergbana utan mer dalbana då.

Tycket det var mycket märkligt att vi aldrig blev erbjudna någon som helst kuratorhjälp alt. psykologhjälp. Undrar ofta hur allt hade känts då om vi hade fått hjälp med känslohanteringen. Hade man mått mycket bättre när vi väl fick reda på att dom hade benskörhet. Acceptansen hade kanske infunnit sig mycket snabbare. Ångesten varit mildare och glädjen över barnen mycket större. Det kommer jag nog aldrig få svar på. Men jag försöker blicka framåt och njuta av varje otroligt framsteg dom gör. Att lära sig stå är en bagatell för många föräldrar. Det kan väl varje barn, kanske många tänker. Men det är ingen självklarhet att alla lär sig stå eller gå.

När jag såg Linnea resa sig upp mot soffan här hemma, gick det en varm och behaglig känsla genom hela kroppen. Min älskade unge gjorde det. Hon reste sig upp och stod. Stod själv på hela sin tyngd med två sköra ben. Vilken bragt.

Å Lilla Ebba inte större än en 6 mån bebis. Men så otroligt tapper och modig tjej, som har visat att det bannemej finns kämparglöd i. Efter två otroligt jobbiga lårbensoperationer med gipsning som enda lösning på spikproblemen, kommer tillbaka till sitt vanliga jag efter en relativt kort rehabperiod. Kan åla/krypa, sitta och vända sig om från rygg till mage och tvärt om igen. Får hon hålla sig hel i skelettet, så kommer hon nog snart att leta sig upp mot ett stående.


Kommer dela upp känsloresan i olika inlägg. Första delen av resan kommer att handla om graviditeten. Så håll utkik om ni vill åka med på denna resan för snart börjar den.


Idag är jag tacksam för... - gammalt inlägg 1:a april

  • Att personalen på dagis är helt underbara
  • Att solen skiner så härligt (kan det vara vår i antågande)
  • Att sambon är och jobbar (har varit dåligt med det i några veckor nu)
  • Att jag fick min deklaration igår och får tillbaka rätt mycket pengar lagom till semestern

Fem saker jag ska göra idag - gammalt inlägg 1:a april

1. Plocka undan allt som inte ligger där det ska (det tråkigaste av allt)

2. Ta hand om disken

3. Dammsuga

4. Torka golven

5. Vika tvätt


Det är ingen rolig lista direkt. Men vad ska man göra när hemmet börjar damma igen och se allmänt stökigt ut med barnleksaker utspridda i tjejernas rum, i köket, i hallen och slutligen i vardagsrummet. Dessutom är både jag och sambon rätt duktiga med att inte lägga tillbaka saker där vi tog dom. Att man inte lär sig.

Om jag hinner (läs orkar) göra tre av dessa punkter på listan tänker jag känna mig duktig.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0